ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З
ТРАДИЦІЙНОГО КАРАТЕ

м. Кропивницький


Місце проведення: м. Кропивницький, Хомбу Додзьо,спортивний комплекс у Дендропарку.
Час: 21 — 24 квітня 2017 р.
Повна назва: Чемпіонат України з Традиційного Карате серед дорослих, молоді, юніорів та кадетів (юнаків).
Санкціонований: Федерацією Традиційного Карате-До України згідно з планом-календарем Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту України.
Учасники: спортсмени — члени Федерації.
Кількість учасників: 282 спортсменів із 16 команд.
Склад суддів: чемпіонат обслуговували 20 суддів національної та міжнародної категорій.

Змагання відбувалися за 11 номінаціями в індивідуальних і командних видах.

СЕМІНАР СУДДІВ

21 квітня у Хомбу Додзьо Федерації відбувся суддівський семінар, на якому було сформовано дві суддівських бригади, котрі обслуговували чемпіонат України. Семінар провів Володимир Савченко, президент ФТКУ та Віктор Адєєв, суддя вищої міжнародної категорії, голова суддівського Комітету.

ВІДКРИТТЯ ЧЕМПІОНАТУ

Чемпіонат України розпочався з привітання Почесного президента федерації Фокіна Вітольда Павловича — "Краса чемпіонатів України, як і всіх спортивних форумів по Традиційному Карате WTKF, полягають не в оформленні залів спонсорськими щитами, а в наявністі єдиної технічної системи створеної Великим Вчителем, Людиною планети — Хідетакою НІШІЯМОЮ."

Головний спортивний форум України з Традиційного Карате відбувався в умовах жорсткої конкурентної боротьби атлетів ФТКУ. Чемпіонат проводили відповідно до єдиних міжнародних правил WTKF, які грунтуються на “Шіай-Будо” (“перевірка один одного”), мета якого полягає у взаємному вдосконаленні навичок. Основне завдання чемпіонату полягало в закінченні формування національної збірної України, яка візьме участь у чемпіонаті Європи в листопаді 2017 рокув (місто , Румунія) та фіналі 9-го Кубка світу в червні цього року в місті Лодзь, Польща. Урочистість атмосфери підкреслювало Камідза Додзьо у залі змагань. Портрет Вчителя — Хідетаки Нішіями, створював відчуття його постійної присутності, що сприяло дотриманню усіма учасниками чемпіонату етикету японського Будо.

Дві золоті медалі — в Куміте індивідуальному та Фуку-Го виборов Решетняк Олександр (м. Черкаси).Чемпіоном в Ката індивідуальном став Кузьменко Анатолій (м. Житомир), що дозволило йому увійти до складу команди федерації для участі в Кубку світу в червні цього року. Золоті медалі в командному Куміте дісталися атлетам Черкаської області — Чепу Володимиру, Сергієнко Ігору, Медухі Андрію.

Чемпіонами України в Ката сінхронному стали представники міста Київа — Воробцова Юлія, Юр'єва Марина та Баришнікова Марія (тренер Колесник Олександр, м. Київ). Мохамед Аміра (тренер — Пеняшкін Костянтин, м. Костянтинівка, Донецької області), в Куміте індивідуальному та Фуку-Го виборола золото і увійшла до складу збірної федерації для участі в Кубку світу. Чемпіонкою України в Ката індивідуальному на цей раз стала Янцевич Євгенія (м. Харків).

Назад