Учбовий семінар-практикум з Традиційного Карате


Згідно план-календаря заходів Національної федерації Традиційного Карате-До України та рекомендацій Міністерства спорту України, щодо підготовки національних інструкторів та суддів з виду спорта, 4 — 6 серпня 2017 року в Хомбу Додзьо федерації, місті Кропивницький, відбувся щорічний національний атестаційно-методичний семінар-практикум з Традиційного Карате.

Программа навчання, розробленнаТехнічним та Суддівським Комітетами Федерації була сконцентрована на імпульсі, силовій ротаціі таза та бедра для виконання Гяку-Зукі. Базовою вправою стала методика, яку отримав Володимир Савченко під час свого навчання в школі JKA у Сенсея Тошіхіро Морі (на даний час — Шіхан, 9-й Дан, виконавчий директор JKA, Токіо, Японія) в 1987-1990 роках. Детально і поступово була надана присутнім методологія навчання доповнена комплексом тестів розробленних Сенсеем Хідетакою НІШІЯМОЮ за останні 20-ть років його педагогічної діяльності. Курс йогічної гімнастикі провів Віталій Кошлатий, нещодавно повернувшийся з навчання в Індії.

В зв'язку з тим, що кожен інструктор та суддя повинен розуміти не тільки біоміханічні рухи атлета, а й досканально знати само Ката, не теоретично, а практично, було разібрано Бункай Ката Хан-Гетсу (покладене в основу семінару).

Завершилося навчання тестувальними екзаменами. Атестовані інструктори та судді отримали Ліцензію на право викладати вид спорту — "Традиційне Карате" на теренах нашої держави з 1-го вересня 2017 р. по 1-е серпня 2018р. Інструктори клубів, членів ФТКУ — міст Сміла, Черкаси, Хмельницький та Дніпродзержинськ, які не пройшли семінар, атестацію і не отримали Ліцензію — припиняють викладання Традиційного Карате, до отримання Ліцензії — Інструктора, Судді, а також Екзаменатора ФТКУ. Контроль за діяльністю ціх інструкторів покладаеться на міські спортуправління.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Назад