Учбовий семінар-практикум з Традиційного Карате


Згідно план-календаря заходів Національної федерації Традиційного Карате-До України та рекомендацій Міністерства спорту України, щодо підготовки національних інструкторів та суддів з виду спорта, 2 — 4 серпня 2019 року в Хомбу Додзьо федерації, місті Кропивницький, відбувся щорічний національний атестаційно-методичний семінар-практикум з Традиційного Карате.

Программа навчання, розробленнаТехнічним та Суддівським Комітетами Федерації була присвячена фундаментальним принципам досягнення Тодоме-Ваза. Детально і поступово була надана присутнім методологія навчання Шикаке-Ваза та Каке-Ваза. В розділі Шикаке-Ваза присутні вивчали Рензоку-Когекі-Ваза та три базових реакції пртивника на атакуючу дію. Основою теоретичних знань став методичний посібник розробленний Сенсеем Хідетакою НІШІЯМОЮ — "КЕРІВНИЦТВО ІНСТРУКТОРА".

Курс йогічної гімнастикі провів Віталій Кошлатий, нещодавно повернувшийся з навчання в Індії.

В зв'язку з тим, що кожен інструктор та суддя повинен розуміти не тільки біоміханічні рухи атлета, а й досканально знати само Ката, не теоретично, а практично, на семінарі детально було викладено медтодика вивчення Ката, на прикладі Ката Бассаі Даі.

Також були разібрани важливі частини Ката Хан-Гетсу, Со-Чін, форми Кі-теі. Особлива увага була зосереджена на чіткому дотриманні часу та ритму виконання, як Ката в цілому, та і його окремих елемєнтів, що є фудаментом збереження не тільки традицій, а й непохітна стандартизація оцінки Ката.

Завершилося навчання тестувальними екзаменами суддів. Атестовані інструктори та судді федерації отримали Ліцензію на право викладати вид спорту — "Традиційне Карате" на теренах нашої держави з 1-го вересня 2019 р. по 1-е серпня 2020р. Також атлети та інструктори федерації мали змогу склаласти тести на відповідну Дан ступінь.

Назад