п р о д о в ж е н н я      т р а д и ц і й . . .

22-й КУБОК УКРАЇНИ

ТРАДИЦІЙНЕ КАРАТЕ

6-9 листопада 2015 року ХОМБУ ДОДЗЬО м. Кіровоград.


За наказом Міністерства спорту України № 3967 від 28 жовтня 2015 року, в місті Кіровограді відбувся 22-й Кубок України з Традиційного Карате.

В Кубку прийняли участь команди клубів, які є членами Національної федерації Традиційного Карате-До України. Змагання проводилися в чьотирьох вікових групах — дорослі, молодь, юніори та юнаки, без вагових категорій, що принципово дуже відокремлює Традиційне Карате від Загального та інших видів Карате. Також в Кубку прийняли участь діти, які були розподіляни на три вікові групи. 6-го листопада в Хомбу Дозьо федерації були проведені відбіркові суддівські курси. Особлива увага на яких була приділена розумінню суддею дій алетів під час Куміте, які є небезпечними і повинні каратися, згідно міжнародним Правилам. Детально були розібрані головні критерії оцінки виконання атлетом Ката. Після тестування суддів, були сформовані суддівскі бригади. Корпус рефері Кубку України очолив суддя вищої міжнародної категорії Віктор АДЄЄВ, місто Миколаїв.

Особливий подарунок всім участникам Кубку зробив клуб міста Костянтинівка, Донецької області. Його делегація була найчисельнішою, як по кількості спортсменів, так і батьків, що супроводжували їх, а призові місця виборані в змаганні стали яскравим підтвердженням наполеглевої праці. Приємно відзначити бої чемпіонки Європи 2015 року Валерії Пеняшкіної (тренер Костянтин ПЕНЯШКІН). Дозований контакт, тактичні дії в нападі і захисту, сформована технічна база Кері-Ваза принесли очікувану золоту нагороду.

У фінальному Куміте серед чоловіків та молоді найпруженішами були бої атлетів з Житомира, Хмельницька та Черкас. За результатами змагань кожен регіон України мав змогу увезти до дому золоті, срібні та бронзові нагороди.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Назад