п р о д о в ж е н н я      т р а д и ц і й . . .

17 ЧЕМПІОНАТ СВІТУ

ТРАДИЦІЙНЕ КАРАТЕ

22-24 жовтня 2014 року м. Женева, Швейцарія.


22-24 жовтня 2014 року відбувся 17-й Чемпіонат Світу з Традиційного Карате. Місцем проведення чемпіонату стала Женева, Швейцарія. У змаганнях прийняли участь атлети національніх федерацій Традиційного Карате з Вірменії, Австрії, Бразилії, Канади, США, Франції, Германії, Чешської республіки, України, Ізраіля, Літви, Японії, Італії, Росії, Словенії, Молдови, Туніса, Англії, Туркменістану, Уругвая, Узбекістану, Венесуели, Польщі та Швейцарії.


 

СУДДІВСЬКИЙ СЕМІНАР

23 жовтня 2014 року в Женеві, перед початком змагань, пройшло стажування міжнародних суддів та їх відбір. Суддівська комісія на чолі з Сенсеєм Катцуе Ішіямой (Венісуела) та Робертом Фусару (США) провела багаточасовий тренінг. Кожний із Майстрів відшліфовував деталі техніки — Аві Роках (США) зробив акцент на Куміте, Володимир Квіечинський (Польща) на Кіхоні, Махмуд Табасі (США) на Ката, а разом всі судді віддточували жести Су-сіна та Фуку-сіна. Завершилось тренування тестуванням суддів в розділах Ката, Куміте, Ен-бу та Фуку-Го. Від України до суддівської колегії чемпіонату увійшли судді вищої міжнародної категорії — Володимир Савченко (м. Кіровоград) та Віктор Адєєв (м. Миколаїв).

ФОТОГАЛЕРЕЯ "Суддівський семінар"


 

АСАМБЛЕЯ

24 жовтня 2014 року відбулась Асамблея на якій Володимир Квієчинський доповів про свій візит до Токіо, Японія та результати переговорів в Парламенті з лідерами правлячої партії Японії, керівниками провідних шкіл Карате, головою організаційного Комітету олімпійських Ігор 2020, які пройдуть в Токіо та ректором Токійського університету. На Асамблеї з промовою до присутніх виступив пан Шуджі Накада, радник сенатора Йошіакі Харади, представивши почесних гостей чемпіонату Світу з Японіїї Масаказу Хашімото, 6. Дан Вадо-Рю та делегацію з Окінави. Також Володимир Квієчинський відзначив країни в яких Традиційне Карате набуло державного визнання, підкреслівши, що в авангарді світового розвитку цього виду спорту йде Україна, яка є стратегічним партнером №1 Всесвітньої Федерації Традиційного Карате-до.


 

ЧЕМПІОНАТ СВІТУ

Національна збірна України з Традиційного карате, незважаючи на неповний склад, взяла участь в усіх вікових категоріях — юніори, молодь та дорослі. Кістяк збірної склали атлети Хмельницького, Кіровоградського клубів, а також Києва та Миколаєва. Приємно відмітити, що перехід атлетів із молодшої вікової групи в дорослу не завадив зберегти за собою майстерський авторитет. Брати Бессмертні Віктор та Володимир, Бузинський Євген, Пуча Володимир, Шевченко Крістіна, Перетятко Дмитро, Скібінський Ярослав, Літніцька Олекс андра, Городецький Максим, Кірсанов Кирило, Кравець Анатолій принесли в скарбницю федерації 2 золоті, 7 срібних та 6 бронзових медалей. Це дало можливість українській збірній зайняти друге загальнокомандне місце в світі. В фіналі чемпіонату з сінхронного Ката, київські алетки — Журавель Галина, Воробцова Юлія та Юр'єва Марина, посіли четверте місце. Расламбекова Дар'я, отримавши важку травму колінного суглоба, знайшла в собі сили і виступила в трьох номінаціях, підтвердивши цим міцний дух.

Також приємно відзначити і той факт, що обидва українські судді Віктор Адєєв та Володимир Савченко відпрацювали на цьому чемпіонаті в ранзі "Сусина", тобто головуючого на татамі. А це ще один додаток до авторитету українського спорту в світі.

Особливі слова подяки федерація Традиційного Карате-до України висловлює директору ПП "Автомагістраль", СКОРОСТЕЦЬКОМУ Миколі Олексійовичу сприявшему підготовці та участі київських атлетів в чемпіонаті світу в Швейцарії.

Результати Чемпіонату Світу
Вид змаганьПрізвище атлетаРезультатМісто
ДОРОСЛІ
Ката сінхроннеПуча Володимир
Безсмертний Віктор
Безсмертний Володимир
3 місцем. Хмельницький
Ен-бу (чол./жін.)Перетятко Дмитро
Шевченко Крістіна
3 місцем. Кіровоград
МОЛОДЬ
Куміте індивідуальне
(чоловіки)
Безсмертний Віктор
Безсмертний Володимир
2 місце
3 місце
м. Хмельницький
Фуку-Го (чоловіки)
(чоловіки)
Безсмертний Віктор
Безсмертний Володимир
2 місце
3 місце
м. Хмельницький
ЮНІОРИ
Ката індивідуальне
(чоловіки)
Бузинський Євген1 місцем. Хмельницький
Куміте індивідуальне
(чоловіки)
Бузинський Євген
Городецький Максим
1 місце
2 місце
м. Хмельницький
Фуку-Го (чоловіки)Бузинський Євген
Городецький Максим
2 місце
3 місце
м. Хмельницький
Ен-бу (чол./чол.)Скібінський Ярослав
Кірсанов Кирило
3 місцем. Кіровоград
м. Миколаїв
Ен-бу (чол./жін.)Кравець Анатолій
Літницька Олександра
2 місцем. Хмельницький
Ката сінхроннеБузінський Євген
Городецький Максим
Кравець Анатолій
2 місцем. Хмельницький


ФОТОГАЛЕРЕЯ "Чемпіонат Світу"

ФОТОГАЛЕРЕЯ "Культурна програма"

Назад