ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З
ТРАДИЦІЙНОГО КАРАТЕ

м. Кіровоград


Місце проведення: м. Кіровоград, спортивний комплекс, Дендропарк.
Час: 22 — 25­  квітня 2016 р.
Повна назва: Чемпіонат України з Традиційного Карате серед дорослих, молоді, юніорів та кадетів (юнаків).
Санкціонований: Федерацією Традиційного Карате-До України згідно з планом-календарем Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту України.
Учасники: Спортсмени — члени Федерації.
Кількість учасників: 235 спортсменів із 16 команд.
Склад суддів: Чемпіонат обслуговували 20 суддів національної та міжнародної категорій.

Змагання відбувалися за 11 номінаціями в індивідуальних і командних видах.

СЕМІНАР СУДДІВ

22 квітня у Хомбу Додзьо Федерації відбувся суддівський семінар, на якому було сформовано дві суддівських бригади, котрі обслуговували чемпіонат України. Семінар провів Володимир Савченко, ­ президент ФТКУ та Віктор Адєєв, суддя вищої міжнародної категорії, голова суддівського Комітету.

ВІДКРИТТЯ ЧЕМПІОНАТУ

Головний спортивний форум України з Традиційного Карате відбувався в умовах жорсткої конкурентної боротьби атлетів членів ФТКУ. Чемпіонат проводили відповідно до єдиних міжнародних правил WTKF, які грунтуються на “Шіай-Будо” (“перевірка один одного”), мета якого полягає у взаємному вдосконаленні навичок. Основне завдання чемпіонату полягало в закінченні формування національної збірної України, яка візьме участь у чемпіонаті світу 2016 року та фіналі Кубка Європи в травні цього року в Польщі. Урочистість атмосфери підкреслювало Камідза Додзьо у залі змагань. Портрет Учителя — Хідетаки Нішіями, створював відчуття його постійної присутності, що сприяло дотриманню усіма учасниками чемпіонату етикету Будо.

Фінальний поєдинок в індивідуальному Куміте між Літніцькою Олександрою, срібним призером чемпіонату світу (м. Хмельницький, тренер Володимир Пуча) та Пеняшкіною Валерією, чемпіонкою Європи з Куміте (м. Костянтинівка, тренер Костянтин Пеняшкін) став справжньою окрасою чемпіонату. Вкотре золота нагорода засяла на карате-гі Валерії. Ведучі атлети федерації Галінський Віталій (м. Кривий Ріг), Решетняк Олександр (м. Черкаси) та Кузьменко Анатолій (м. Житомир) виборуючи перші місця в Ката, Фуку-го та Куміте, створили атмосферу напруги, в якій відчувався Дух японського Будо.

Під час змагань визначилися найкращі збірні, серед яких команди Хмельницької, Кіровоградської, Житомирської, Донецької та Дніпровської областей.


ФОКІН Вітольд Павлович
Почесний президент ФТКУ

Краса чемпіонатів України, як і всіх спортивних форумів по Традиційному Карате WTKF, полягають не в оформленні залів спонсорськими щитами, а в наявністі єдиної технічної системи створеної Великим Вчителем, Людиною планети — Хідетакою НІШІЯМОЮ, що і було продемонстровано атлетами федерації на чемпіонаті України в Кіровограді, ще раз підтвердивши зрілість української школи Традиційного Карате.

 


Назад