Кендо Японії

МІЖНАРОДНИЙ ТУРНІР З КЕНДО


 

19-го грудня 2009 року в м. Кіровограді в спорткомплексі “Енерго-Спорт” відбувся міжнародний турнір з Кендо. Відкрив змагання міський голова Володимир Пузаков.

Хлібом та сіллю вітала учасників змагань щира Кіровоградська земля. Вперше в м. Кіровограді глядачі змогли ознайомитись з традиціями, амуніцією, ритуалом, а головне відчути бойовий Дух японського Будо у виконанні атлетів Кендо. Щодо учасників міжнародного турніру, то вони були приємно вражені наявністю комплексу, який відповідає усім світовим стандартам проведення, зокрема, спортивних турнірів з Кендо.

Напередодні, в Хомбу Додзьо — головному тренувальному центрі Федерації Традиційного Карате-До України (ФТКУ), в рамках проведення “Днів Японії в Україні”, з успіхом пройшла презентація японського Кендо. Презентація стала поштовхом до проведення міжнародного турніру в м. Кіровограді з метою популяризації та розповсюдження японського Кендо в Центральній Україні.

Міжнародний турнір відбувся за сприянням Федерації Традиційного Карате-До України та Федерації Кендо, Іайдо та Дзьодо України, яку очолює японський майстер Годай Хірокі. Організатором турніру виступив Центр японських бойових мистецтв України імені Хідетаки НІШИЯМИ. Оргкомітет турніру очолив президент ФТКУ, Заслужений тренер України Володимир Савченко.

За підсумками змагань в особистому заліку перше місце виборов Емеріх Гавриляк (м. Мукачеве), друге Микола Сергєєв (м. Київ), третє – Костянтин Соляник (м. Київ). В командному заліку золоті медалі та Кубок отримали українські кендоісти.

Після нагородження переможців, підводячи підсумки змагань, міський голова Володимир Пузаков виказав готовність сприяти проведенню наступних міжнародних змагань з Кендо та запрошення до участі в них не тільки європейських команд, а й засновників цього виду спорту японських атлетів.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Назад