Візит до Китаю


З 20 по 30 грудня 2016 року Анджей Мацієвський, віце-президент WTKF і ініціатор проекту «Слідами карате", очолив делегацію з одинадцяти чоловік з Польщі та України, яка перебувала з офіційним візитом в Китаї в провінції Фуцзянь.

Делегація атлетів Традиційного Карате перебувала в Кітаї на запрошення Асоціації бойових мистецтв "Білий журавель" — одиного з попередників школи бойових мистецтв на Окінаві. Метою цієї поїздки було вивчення перших слідів Традиційного Карате, тому що одним із корінь свого походження має відношення до школи кунфу "Білий Журавель", яка бере свої коріння від Йонг-чун.

Під час перебування в Китаї делегацію WTKF супроводжував Чжен Xiaоронг — головний інструктор Асоціації бойових мистецтв "Білий Журавель", який свого часу був запрошений до Польщі на зимовий тренувальний семінар-практикум — Гашшюку 2015. Перший день закінчився довгоочікуваною вечерею з Чжен Чун Шен — директором Департаменту з розвитку фізичної культури Йонг-чун району.

У наступні дні тренування починалися з самого ранку і закінчувалисяоз третьої години дня вивченням базових систем — Сан-Чжань, Ци Bу Джие Лі і вправах в парах. Тренажерний зал — У Гуань або Уван Гуань — розташований в буддійському храмі, якому вже понад тисячу років. У той час тренувань завжди був час для пиття чаю, отриманого традиційним способом. Кожен день делегація WTKF мала можливість взяти участь в екскурсії по провінції Фуцзянь. Найбільше враження спорсмени отримали від візиту в монастир південного Шаолінь Чан в провінції Цюань чжоу, де учасники делегації відвідали школу Майстра Чжан Сяофена, яка має назву — Шан Вай Шань Майстра Чжан Сяофена.

Члени делегації взяли участь в церемонії в честь пам'яті творця системи Білого Журавля. Також вони вивчили основи каліграфії в студії Чжен Чжі Aнa, яка є членом Китайської асоціації каліграфії і мали можливість відвідати історичні будинки культури Мін (Bei Сі Юань). Спортсмени взяли участь в церемонії закриття тренувального табору для учасників з Малайзії, Індонезії, Нової Зеландії і Маврикія. Завдяки демонстрації, які вони спостерігали, вони отримали інформацію про місцеві звичаї і культуру.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Назад