ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З
ТРАДИЦІЙНОГО КАРАТЕ

м. Кропивницький


Місце проведення: м. Кропивницький, Хомбу Додзьо,спортивний комплекс у Дендропарку.
Час: 27 — 30 квітня 2018 р.
Повна назва: Чемпіонат України з Традиційного Карате серед дорослих, молоді, юніорів та кадетів (юнаків).
Санкціонований: Федерацією Традиційного Карате-До України згідно з планом-календарем Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту України.
Учасники: спортсмени — члени Федерації.
Кількість учасників: 290 спортсменів із 11 регіонів України.
Склад суддів: чемпіонат обслуговували 24 судді національної та міжнародної категорій.

Змагання відбувалися за 11 номінаціями в індивідуальних і командних видах.

СЕМІНАР СУДДІВ

27 квітня у Хомбу Додзьо Федерації відбувся суддівський семінар, на якому було сформовано дві суддівських бригади, котрі обслуговували чемпіонат України. Семінар провів Володимир Савченко, президент ФТКУ та Віктор Адєєв, суддя вищої міжнародної категорії, голова суддівського Комітету федерації.

ВІДКРИТТЯ ЧЕМПІОНАТУ

Чемпіонат України розпочався з привітання Почесного президента федерації Фокіна Вітольда Павловича, 1-го Прем'єр-міністра України (1990-1992рр.)  

"Краса чемпіонатів України, як і всіх спортивних форумів по Традиційному Карате WTKF, полягають не в оформленні залів спонсорськими щитами, а в наявністі єдиної технічної системи створеної Великим Вчителем, Людиною планети — Хідетакою НІШІЯМОЮ."

З привітальним словом до участників чемпіонату заступник начальника Управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації Соколенко Ульяна Василіївна.

Головний спортивний форум України з Традиційного Карате відбувався в умовах жорсткої конкурентної боротьби атлетів ФТКУ. Чемпіонат проводили відповідно до єдиних міжнародних правил WTKF, які грунтуються на “Шіай-Будо” (“перевірка один одного”), мета якого полягає у взаємному вдосконаленні навичок, а також виконанні Тодоме-ваза ("завершального удару" рукою чи ногою, яка базується на техніки з вірним Ма-аі, коли суперника повністю нейтралізовано).

Основне завдання чемпіонату полягало в закінченні формування національної збірної України, яка візьме участь у чемпіонаті Світу в листопаді 2018 року в Канаді та фіналі Кубка Європи в червні цього року в місті Гданськ, Польща. Урочистість атмосфери підкреслювало Камідза Додзьо у залі змагань. Портрет Вчителя — Хідетаки Нішіями, створював відчуття його постійної присутності, що сприяло дотриманню усіма учасниками чемпіонату етикету японського Будо.

Як зауважив віце-президент федерації Олександр Колесник, — особливо приємно відзначити, що ми маємо можливість спостерігати за високою конкурентною бородьою серед юних спортсменів 11-13 років, це стало можливим завдяки гарному технічному рівню атлетів і наполеглевій праці їх тренерів.

Висновки за підсумками чемпіонату — збірна України з Традиційного Карате технічно готова до виступу на чемпіонаті світу в Канаді в жовтні цього року.

Назад