п р о д о в ж е н н я      т р а д и ц і й . . .

2-й Чемпіонат Світу серед дітей

ТРАДИЦІЙНЕ КАРАТЕ

10 листопада 2019 року м. Брно, Чешська Республіка


10-го листопада 2019 року, в стародавньому місті Брно, Чешська Республіка, відбувся 2-й Чемпіонат Світу з Традиційного Карате серед дітей. У змаганнях прийняли участь юні атлети національніх федерацій Традиційного Карате. Кількість учасників перевищела 1200 дітей. Проведення чемпіонату взяла на себе Всесвітня Будо Карате Асоціація та Чеська федерація Традиційного Карате.

ЧЕМПІОНАТ СВІТУ

Розпочались змагання 10-го листопада о 10 годині на 10-ти татамі, у сучасному спортивному залі DRFG Arena. У цьому заході взяли участь понад 1200 юнич атлетів у вікових категоріях від найменших дітей до 13-ти річних, а також кадети і юніори. Україну представляли понад 80-ти юних атлетів з усіх областних федерацій Традиційного Карате. В суддівський корпус чемпіонату увійшли чотири судді — Віктор Адєєв (Миколаїв), Володимир Пуча (Хмельницький), Олександр Колесник та Вадим Корельський (Київ).

Урочисте відкриття 2-го Чемпіонату Світу зробив президент Всесвітньої Будо Карате Асоціації (WBKA) — Аві Роках (США).

Ще одина особлива подія відбулась під час церемонії відкриття. Від імені WBKA Сенсей Гедріус Драневічюс (Литва) нагородив технічного директора WBKA, Сенсея Аві Рокаха, Сертифікатом 8-го Дана за особливі досягнення в цьому мистецтві і розвиток Бу-до карате у всьому світі. Аві Роках — один з тих, хто дійсно піклується, зберігає і розвиває мистецтво нашого Вчителя Хідетаки НІШИЯМИ.

"2-й чемпіонат світу серед дітей можна вважати історичною подією, адже це був перший турнір в рамках платформи між традиційними федераціями карате. Наступного року це буде чемпіонат чотирьох і більше федерацій, які значно піднімуть їх привабливість як спортивного видовища" — підкреслив в своїй промові Радек Януш, президент Чешської федерації Традиційного Карате, — "Ця подія згуртувала особливих гостей з різних організацій карате. Ми раді, що вони висловлюють добру волю до співпраці в майбутньому, щоб разом зберегти Традиційне Карате для майбутніх поколінь, це — Професор, Доктора ВолодимираЙорга, президент Європейської федерації Традиційного Карате (Сербія), Європейський посол ITKF; Доктор Володимир Савченко, президент Всесвітньої федерації Традиційного Карате-До (Україна); Г-н Андрій Корольов, президент Всесвітньої федерації Фудокан (Росія); Г-н Хусто Гомес, представник Міжнародної федерації Традиційного Карате (Аргентина); Г-н Анджей Мацієвського, віце-президент Всесвітньої федерації Традиційного Карате-До (Польща); Г-н Міхай АПАН, Генеральний секретар Всесвітньої федерації Фудокан (Канада); Г-н Александар Шимич, Виконавчий секретар Всесвітньої федерації Фудокан (Сербія)."

У цьому чемпіонаті WBKA представила нові категорії, такі як Ен-бу жінка / жінка. Цей спеціальний проект допомагає побачити, які переваги він може дати в майбутньому. У той же час WBKА розпочинає проект для підлітків, які пізно починають займатися карате. Також WBKA розробила моделі Куміте для наших дітей, які дали дітям дивовижну можливість тренуватися і розуміти час і відстань найбезпечнішим способом. Кожен етап Куміте служить і розвиває спеціальні навички і готує дітей до Джіу-Куміте в майбутньому, коли вони стануть чоловіками.

Більше 60 суддів з США, Польщі, Австрії, Росії, Литви, Чехії, Молдови, України, Ізраїлю, Латвії, Німеччини цілий день служили нашим дітям — майбутньому Бу-до Карате в світі. Курс підготовки суддів очолював Сенсей Анджей Олех з Польщі і Сенсей Гіедрюс Драневічюс з Литви, Генеральний Секретар Всесвітньої федерації Традиційного Карате-До і віце-президент WBKA.

Загалом делегація України склала більше 100 чоловік. Очолював делегацію Володимир Савченко, президент національної Федерції Традиційного Карате-До України.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Назад