Зимовий ГАШШЮКУ 2020

З 26 лютого по 1 березня 2020 року в Центральному олімпійському центрі Польщі в Закопане пройшов традиційний міжнародний зимовий Гашшюку. На запрошення WTKF головний курс проводив Сенсей Тору Шімодзі, 5 Дан (США), учень Сенсея Хідетаки НІШІЯМИ, а також Сенсей Кшиштоф Нойгебауер, 6 Дан і Сенсей Яцек Вежбіцкой, 5 Дан (Польща). Спеціальним гостем був запрошений Сенсей Ілля Йорга, 10 Дан (Сербія). Відкрив Гашшюку президент WTKF Володимир Савченко (Україна). Українська делегація була представлена атлетами та тренерами Київської, Хмельницької та Кіровоградської областних федерацій Традиційного Карате.

"Я дуже радий бути тут. Це фантастичне місце — красиві гори і високоякісний центр з хорошими умовами для тренувань і відмінною підлогою", — сказав Cенсей Тору Шімодзі, — я дуже задоволений учасниками курсу. Вони дуже цільоспрямовані і тренуються дуже старанно та ретельно. Вони слухають те, що я їм кажу. Я відчуваю, що вони дуже серйозно ставляться до Традиційного Карате, що це частина їхнього життя, яку я не завжди бачу в Сполучених Штатах, де до карате часто ставляться як до відпочинку".

У курсах взяли участь понад 300 атлетів Традиційного Карате з Польщі та з-за кордону, в тому числі представники міжнародних федерацій традиційного карате — Всесвітньої Федерації Карате-до (WTKF), Всесвітньої Федерації Фудокан (WFF), Європейської федерації Традиційного Карате (ETKF) і Всесвітньої Асоціації Будо (WBA). А також міжнародної федерації Денто Карате-до. "Зимовий Гасшшюку став історичною подією, тому що він відбувся в тому місці, де ми з друзями віддавали літри поту під час тренувань, готуючись до різних змагань, — заявив президент Польської Асоціації Традиційного Карате (PZKT) Анджей Мацієвський, — крім того, ми є свідками важливої події, тому що до ідеї платформи карате приєдналась наступна велика міжнародна федерація, на цей раз з Азії — Денто Карате-до, що об'єднує такі країни, як Індія і Іран. Ми також чекаємо рішення ITKF — організації, заснованої самим Сенсей Хідетакою Нішіямою".

Крім того, під час Гашшюку відбулося офіційне засідання керівників Всесвітньої федерації Традиційного Карате-до (WTKF), Всесвітньої федерації Фудокан (WFF), Всесвітньої асоціації Будо (WBA), Європейської федерації Традиційного Карате (ETKF) і міжнародної федерації Денто Карате-до, під час якого Денто Карате-до був прийнятий до лав WTKU.

У суботу, 29 лютого, відбулися позачергові Загальні збори PZKT, на які були запрошені почесні гості — Сенсей Ілля Йорга і Сенсей Володимир Йорга, які представили ідею Союзу Традиційного Карате (WTKU), що об'єднує найбільші в світі федерації Традиційного Карате.

"15 грудня 2019 року у Варшаві було створено платформа Традиційного Карате (Всесвітній союз Традиційного Карате — WTKU), яка в якості федеративної федерації об'єднала найбільші традиційні федерації карате, такі як Всесвітня федерація Традиційного Карате-до, Всесвітня федерація Фудокан, Всесвітня асоціація Будо, Європейська федерація Традиційного Карате, а також сьогодні ми ради бачити міжнародну федерацію Денто Карате-до членом WTKU, — сказав Сенсей Ілія Йорга, — наш Вчитель Хідетака Нішіяма прагнув створити таку платформу, але його смерть означала, що ці наміри не були реалізовані. Нещодавно створена платформа, на якій всі федерації будуть функціонувати на рівних і зберегатимуть свою ідентичність і незалежність, це і є реалізація бачення розвитку Світового Карате Сенсеєм Хідетакою НІШІЯМОЮ ".

Назад