п р о д о в ж е н н я      т р а д и ц і й . . .

21-Й ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ З ТРАДИЦІЙНОГО КАРАТЕ

ТРАДИЦІЙНЕ КАРАТЕ

Київ (Україна) 2000 рік


Традиційне Карате — має глибокі історичні корені: виникнувши в 18 сторіччі на острові Окінава, сформувавшись, як вид спорту "Традиційне Карате" в кінці 20 століття і оформившись в Міжнародну Федерацію Традиційного Карате (ITKF), продовжило розвиток традицій японського Будо в 21 столітті — чемпіонатом Європи в місті Києві, Україна.

Багаторічне членство та плідна співпраця Федерації Традиційного Карате-До України (ФТКУ) з Міжнародною (ITKF) та Європейської (ETKF) федераціями Традиційного Карате дозволило Україні отримати право проведення чемпіонату Європи.

 

Чемпіонат Європи був санкціонований ITKF, а проведення його контролювала Європейська Федерація Традиційного Карате (ETKF).

Оргкомітет чемпіонату зумів продумати все до дрібниць. Ареною проведення чемпіонату Європи став Київський Палац спорту, а приймаючою готелем — готель "Русь".

 

 

Суддівські курси, на яких формувалася суддівська колегія чемпіонату Європи, Конгрес ETKF, жеребкування та інші регламентовані заходи були проведені на належному рівні. 22 європейські команди вийшли на татамі Палацу спорту м.Києва.

Відкрив чемпіонат видатний, легендарний Майстер карате, Сенсей Хідетака Нішіями, голова ITKF.

21 чемпіонат Європи проходив під патронатом та підтримці Почесного президента Федерації Традиційного Карате-До України ФОКІНА Вітольда Павловича.

Меценатом і генеральним спонсором чемпіонату стала спільне україно-російське підприємство "СТАНКОМПЛЕКТ", очолюване КУКАРЦЕВОЙ Світланою Віталіївною, віце-президентом ФТКУ.

Родзинкою чемпіонату стала церемонія відкриття, в якій вдалося представити Україну з різних сторін. У церемонії брали участь: Національний заслужений академічний ансамбль танцю України ім. П.П. Вірського, група «Арс Нова», юні каратеісти, лауреат конкурсу юних скрипалів Павло Шерстюк та ін. Запальний танець запорізьких козаків у виконанні ансамблю ім. П.П. Вірського був особливо захоплено прийнятий учасниками чемпіонату, як невід'ємна частина військового мистецтва в культурі двох стародавніх народів — України та Японії.

1-е липня 2000 року назавжди увійде в історію розвитку Традиційного Карате в Україні. На чемпіонаті Європи у Києві українські атлети вперше піднялися на найвищу сходинку п'єдесталу пошани. Перше місце в індивідуальному Куміте серед жінок зайняла КУЧЕРЕНКО Віра (м.Донецьк, тренер Владислав Хижняк), друге місце посіла МАЛЬЧЕНКО Наталія (м Кіровоград, тренер Володимир Савченко).

Федерація Традиційного Карате-До України отримала найвищу оцінку Директорату ETKF і ITKF не тільки за організацію та проведення чемпіонату Європи, а й підготовку спортсменів на високому рівні. Успішне проведення 21 чемпіонату Європи в м.Києві дозволило федерації представити Україну, як повноправну державу Європейського співтовариства, яка в змозі не тільки організовувати і проводити великомасштабні спортивні форуми, але й перемагати. Київські досягнення дали старт поступальному руху національної збірної України з Традиційному Карате, що надалі дозволило українським атлетам увійти до трійки найсильніших команд Європи.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Назад