п р о д о в ж е н н я      т р а д и ц і й . . .

18 ЧЕМПІОНАТ СВІТУ

ТРАДИЦІЙНЕ КАРАТЕ

14-15 жовтня 2016 р. м.Краків, Польща


14-15 жовтня 2016 року відбувся 18-й чемпіонат світу з Традиційного Карате. Місцем проведення чемпіонату став стародавній Краків, Польща. У змаганнях прийняли участь атлети 38 національніх федерацій Традиційного Карате та більш ніж 2000 участників.

СУДДІВСЬКИЙ СЕМІНАР

З 11-го по 13 жовтня 2016 року, на території тренувальної бази національної федерації Традиційного Карате Польщі — Додзьо Стара В'єж, пройшло стажування міжнародних суддів та їх відбір. Суддівська комісія на чолі з Сенсеєм Катцуе Ішіямою (Венісуела), Казуакі Куріхарою – член Шіханкаі (Японія), Масаміту Кудака — Директор WKKF (Японія) провела ретельне тренуваняя суддів, яке завершилось тестуванням суддів в розділах Ката, Куміте, Ен-бу та Фуку-Го. Від України до суддівської колегії чемпіонату світу увійшли судді вищої міжнародної категорії — Володимир Савченко (м. Кропивницький) та Віктор Адєєв (м. Миколаїв), а також Володимир Пуча (м. Хмельницький).

АСАМБЛЕЯ

12 жовтня 2014 року відбулась Асамблея WTKF на якій Володимир Квієчинський доповів про ситуацію в світовому Карате. На Асамблеї з промовою до присутніх виступив пан Шуджі Накада, радник сенатора Йошіакі Харади, представивши почесних гостей чемпіонату Світу з Японіїї Масаказу Хашімото, 6. Дан Вадо-Рю, Жуджі Ізумі, 5.Дан Шіто-рю, (Японія) та Сенсея Коеі Нахара з Окінави (Японія). Також Володимир Квієчинський відзначив країни, в яких Традиційне Карате набуло державного визнання, підкресливши, що в авангарді світового розвитку цього виду спорту йде Україна. 13 жовтня в Додзьо Стара В'єж відбулась друга міжнародна наукова коференція Бу-до.

ЧЕМПІОНАТ СВІТУ

Протягом двох днів, Краків був столицею Традиційного Карате світу — саме тут 14-15 жовтня змагалися атлети з 5 континентів під час Всесвітнього фестивалю "Ренесанс Карате-до" — чемпіонат світу з Традиційного Карате, чемпіонат Фудокан-карате, чемпіонат з Косікі Карате та Кубок світу серед дітей зібрала під одним дахом — "Краків Арена". Понад 2000 спортсменів з 38 країн світу вийшли на 16 татамі!

Почесний Покровітель заходу, колишній перший президент Польщі, лауреат Нобелівської премії — Лех Валенса привітав атлетів та гостей.

"Ми зустрілися в Кракові — на Всесвітньому фестивалі Ренесанс Карате-до. Карате з'єднує нас. Це не просто спорт, це не просто світова дружба, це набагато більше — я відчуваю, що ми єдина велика сім'я ", — сказав Володимир Квічінський, президент Всесвітньої Федерації Традиційного Карате-До (WTKF), президент Польської асоціації Традиційного Карате, відкриваючи чемпіонат.

Національна збірна України з Традиційного Карате, незважаючи на неповний склад, взяла участь в усіх вікових категоріях — юніори, молодь та дорослі. Кістяк збірної склали атлети Хмельницької, Кропивницької та Житомирської областних федерацій, а також атлети з Черкас, Кривого Рогу, Києва, Харкова та Костянтинівки (Донецької області). Приємно відмітити, що перехід атлетів із молодшої вікової групи в дорослу не завадив зберегти за собою майстерський авторитет. Брати Бессмертні Віктор та Володимир, Бузинський Євген, Літніцька Олександра, Городецький Максим, Кравець Анатолій, Олександр Решетняк принесли в скарбницю федерації 7 срібних та 9 бронзових медалей.

Кропивницькі атлети Центру олімпійської Підготовки Традиційного Карате-до Василь Гаркуша, Христина Шевченко, Ігор Сьомкін, принесли в скабницю федерації 3-и золоті медалі. Разом з сріблом та бронзою всієї команди, це дало можливість українській збірній зайняти друге загальнокомандне місце в світі.

Василь Гаркуша, чемпіон Европи 2015 року, виборов дві золоті медалі, ставши кращим катистом світу в своїй віковій категорії. Ігор Сьомкі, вперше виступивши на міжнародному змаганні здолав опір всіх суперників, піднявшись на щабель чемпіона світу з Куміте. Христина Шевченко підтвердила своє Европейське золото в Ен-бу, разом з Васильом Гаркушею вигравши цей вид змагань в Кракові. Олександр Решетняк виборов срібну медаль в індивідуальному Куміте, поступившись в фіналі польському алету Давиду Райовському.

"Ми завершили програму цього року і вже думаємо про наступні проблеми, щоб продовжувати наше удосконалювання. Ми повинні продовжувати наполеглево працювати, тому що виграти легше, ніж захистити виграний титул. Ми не можемо потрапити в самозамилування — він зупиняє розвиток", — підсумував виступ Володимир Савченко, головний тренер національної збірної України з Традиційного Карате. Також приємно відзначити і той факт, що команда суддів з України поповнилась ще одним атестованим міжнародним суддею — Володимиром Пучею (м. Хмельницький). А це ще один додаток до авторитету українського спорту в світі.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Назад