День Конституції України


День Конституції України пройшов під знаком «Коду нації» — свята сили, здоров’я, спортивних рекордів та краси.

За підтримки Міністерства молоді та спорту в Українському домі відбулося справжнє сімейно-спортивне свято сили, здоров’я та краси – «Код нації». День Конституції України і 35 річчя Українського дому зустріли разом кияни та гості столиці, юні каратисти, спортсмени з воркаут-фристайлу, чирліндигу, козаки, активісти вуличного футболу та найсильніші жінки України і світу Лідія Гунько і Ольга Лящук.

Заступник Міністра Ярослав Войтович від імені Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова привітав колектив Українського дому з ювілеєм, наголосивши, що – це потужний осередок громадсько-політичного, культурного і ділового життя України. За ці роки Український дім став невід'ємним чинником атмосфери творення української незалежності, справжнім рідним домом для просвітян, учених, акторів, молоді та спортсменів, та здійснив низку проектів, які знайшли підтримку всього народу.

У свою чергу, радник Міністра Павло Булгак привітав усіх присутніх з Днем Конституції України. Від імені Ігоря Жданова він закликав українців шанувати Основний Закон та пишатися тим, що ми є великою спортивною європейською нацією. «Стаття 49 Конституції визначає, що держава дбає про розвиток фізичної культури і спорту. За підтримки Міністерства молоді та спорту, наша країна блискуче провела чемпіонати Європи — 2017 зі стрибків у воду та боксу. Збірна України виграла обидва змагання — це справжня перемога. Спортивна Європа вже в Україні», — підкреслив Павло Булгак.

В рамках свята також відбулися показові виступи Київської Федерації Традиційного Карате та федерації козацького фехтування «Ратар». Діти мали можливість познайомитися зі стрільбою з лука, взяти участь у численних активностях, майстер-класах, спортивно-розважальних іграх.

Назад