З 14 по 18 серпня 2019 р. в головному тренувальному центрі Польської Федерації Традиційного Карате "Додзьо Стара Вьеж" відбувся міжнародний семінар-практикум — ГАШШЮКУ 2019.

Цього року Гашшюку проходив під гаслом — "WTKF Європейська платформа". У семінарі прийняли участь — WTKF (Всесвітня федерація Традиційного Карате-До), ETKF (Європейська федерація Традиційного Карате), WFF (Всесвітня федерація Фудокан) та WBKA (Всесвітня будо карате асоціація). Технічні курси зібрали понад 400 учасників з Австрії, Англії, Чехії, України, Румунії, Сербії, Польщі, США, Німеччини, Литви, Ізрайля та Латвії.

"Це другий в серії заходів, що об'єднують карате, пов'язані з навчальною течією сенсея Хідетакі Нішіяма. Представники чотирьох європейських федерацій традиційного карате взяли участь у літньому Гашшюку 2019. Розвиток ідеї платформи — єдиний і логічний спосіб зміцнити Традиційне Карате як спортивний дискурс у міжнародних спортивних структурах ", — cказав президент Польської асоціації Традиційного Карате Анджей Мацеєвський.

Курс проводив Володимир Йорга, 10 дан (Сербія), а також — Аві Роках, 7 дан (США), Кшиштоф Нойгебауер, 6 дан (Польща), Корнель Мусат, 4 дан (Румунія). Тренінги проходили двома способами — основний курс був присвячений володарям ступеня від 4 кю до 1 дан, а в майстер-курсі брали участь люди з мінімальним рівнем 2 дана.

Перший день Гашшюку був присвячений основним принципам карате, з особливим акцентом на роботі ніг у куміте. Під час ранкового тренінгу учасники працювали над динамікою тіла та глибокою стимуляцією м’язів. Під час першої сесії Корнель Мусат зосередився головним чином на реакції та прискоренні тіла, спираючись на власний атлетичний досвід, а сенсей Володимир Йорга зайнявся темою дихання в карате техніці на прикладі Ката Ван-Кан. Полудень блок — це продовження новин про динаміку тіла та подальша частина вивчення Ката.

На другий день семінару сенсей Аві Роках нагадав про принципи використання тіла в індивідуальних техніках карате для Куміте. До полудня сенсеї Володимир Йорга читав лекцію про дихання, а сенсей Кшиштоф Нойгебауер зосередився на побудові техніки, яку закінчив Тодоме.

Під час суботніх занять сенсей Володимир Йорга представив різні варіанти виконання ката Heian Shodan, сенсей Корнель Мусат провів тренінг із загальної моторики, а сенсей Аві Роках проаналізував типи Шікаке Ваза. Під час вечірнього тренування сенсей Кшиштоф Нойгебауер детально обговорив, як створити зручну ситуацію для виконання завершалього удару. У свою чергу під час останнього тренувального блоку в неділю сенсей Корнель Мусат встановив принципи динаміки тіла та реакції на підлозі на прикладі прийомів ніг, тоді як сенсей Кшиштоф Нойгебауер зосередився на використанні прийомів у Ката Бассаі Даі.

Організатором літнього Гашшюку 2019 була національна федерація Традиційного Карате Польщі.

ФОТОГАЛЕРЕЯ



Назад